2017. június 26. 15:28 - Di Patrone!

Far Cry 0,5 kamu beharangozó

Avagy milyen lenne egy olyan Far Cry játék, ami a legnagyobb marhaság, és a világon senkit sem érdekel

Alig jött ki a Far cry 5, az Uborkaszoft már elkezdett dolgozni a Far Cry játékok előzményén. Valójában a Far Cry 1 főszereplője egy rossz házasság miatt vált terroristákat meg idegen lényeket  halomra gyilkoló hadigépezetté. A feledik Far Cry az első rész előtt történt eseményeket dolgozza fel, egy idősödő, elhanyagolt asszony, Juli néni szemszögéből.

bivaly.jpg

A játék vérbeli FPS, ezúttal Magyarországon, egy Bivalytolnád nevű faluban játszódik.  Az első küldetés során Juli néninek  el kell mennie a vegyesbótba 10 dkg parizerért.  Kezdetben egyetlen fegyverünk egy nyújtófa, ezt használhatjuk közelharchoz, de hozzá is vághatjuk az ellenfeleinkhez. Az induláskor át kell verekednünk magunkat Juli néni unokáin, akik azzal bombáznak bennünket, milyen csokit hozzunk a bótból. A gyerekek ostromának ellenállva Juli néni kijut a ház udvarára, ahol férje fűnyíróval támad rá. Nehéz harc lesz, hiszen csak nyújtófával védekezhetünk. Többféleképpen  győzhetjük le ellenfelünket, kimanőverezhetjük, így elérve, hogy a fűnyíró 220-as kábelébe akadjon a lába, vagy leönthetjük egy vödör vízzel, minek következtében áramütést kap, de egyszerűen ki is kerülhetjük, ebben az esetben később kell vele megküzdenünk. Minél későbbre halasztjuk ezt, annál nehezebb lesz a harc. Férjünket megölni nem tudjuk, a győzelem egyetlen módja, hogy abbahagyja a harcot és elkeseredésében elmegy kommandósnak- itt kezdődik majd a Far Cry 1 története!

Bivalytolnád kegyetlen utcáin a túlélés nem könnyű, ránk van bízva milyen stratégiát választunk.  Lehet lopakodni a kertek alatt, vagy kíméletlenül átgázolni mindenkin. Használhatjuk a nyelvünket vagy a nyújtófánkat. Metángázzal működő fegyver is a rendelkezésünkre fog állni, ehhez nem kell mást tenni, mint a vegyesbótban vásárolni néhány babkonzervet, és azokat elfogyasztani. Ez főleg több ellenfél ellen lesz hasznos. Ehhez azonban az 1. küldetést, a 10 dkg parizer megvásárlását teljesítenünk kell.

Sok NPC-vel is találkozhatunk, többek között Kati nénivel, és Letyepetyelepetye nénivel, őket be is vehetjük csapattagnak, ők a sarokban ülve bukkannak majd fel. Csapatunkba bevéve őket a szóbeli támadások intenzitását tovább erősíthetjük. A játék végén a végső boss-szal, A Bivalytolnád Leon Trockij utca 99. alatt lakó Hajjagos István nevű körzeti megbízottal küzdve erre nagy szükségünk lesz.

boss.PNG

A harcrendszer nagyon érdekes lesz, a bal egérgombot folyamatosan nyomva tartva hősnőnk magas, rekedt hangon ordítva átkokat szór a célpontra. Valahogy úgy fognak ezek működni, mint az RPG játékokban a varázslatok, különböző fajták lesznek a gyerekekre a "Takarodjál mán innen az anyád..." típusú, felnőttekre a "Száradjon ki a májad te...!" típusú átkok fognak hatni. Később a karakter fejlődésével kombinálni is lehet a nyújtófás, illetve később egyéb fegyveres támadásokat az átkozódással- ez a lesz leghatékonyabb. Verbális támadásainkat a bal, fizikai támadásainkat a jobb egérgombbal tudjuk majd végrehajtani.

A nyújtófán kívül brutálisabb fegyvereket is találhatunk, olyat mint az említett babkonzervvel működő gázfegyver, felhevíthető vasaló, fokhagymaszagú rágó, vagy 10 napos műanyag zacskóban tartott penészes kenyér.

A játék hitelessége érdekében az Uborkaszoft néhány munkatársa nemrég járt Bivalytolnádon, a szereplőket helyi lakosokról motion capture-ezték. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mscdex.blog.hu/api/trackback/id/tr5212621557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása